callcenter

Callcenter-bransjen som bidragsyter for Giving Tuesday!

Givergledens dag, GivingTuesday, arrangeres hvert år siste tirsdagen i november. Det startet som en reaksjon mot alle dager i november som handler om forbruk – og feires derfor etter Black Friday og Cyber Monday.

I dag er GivingTuesday en folkebevegelse som setter giverglede og engasjement for andre i fokus. Alle som vil kan delta – privatpersoner, bedrifter, organisasjoner eller sosiale entreprenører.

Konseptet er enkelt: gi en gave eller av din tid, og oppmuntre andre til å gjøre det samme.

Callcenter-bransjen er med

Vi tok en prat med daglig leder i Dialog Norge AS, Terje Schea, og spurte hvordan de er med og bidrar.

– Dialog bidrar med å ringe takkesamtaler til givere av en organisasjon som ikke har råd til å kjøpe TM-tjenester ellers. De ansatte gir 2 timer hver og Dialog betaler dem for 2 timer. Frivillige og ansatte fra organisasjonen er også med og ringer. Det er 4. året vi gjør dette.

Terje Schea, daglig leder, Dialog Norge AS

Terje Schea, daglig leder, Dialog Norge AS

Historien om GivingTuesday

Det hele startet i 2012 med en enkel idé – en dag som oppfordrer til å gjøre noe godt for andre.

GivingTuesday ble startet i New York av Belfer Center for Innovation & Social Impact, i samarbeid med United Nations Foundation. GivingTuesday er nå en selvstendig ideell organisasjon og en global bevegelse som inspirerer millioner av mennesker til å gi, samarbeide og hylle givergleden.

I Norge ble GivingTuesday gjennomført for første gang i 2017. Fundraising Norge er nasjonal koordinator i Norge, og Windmill er en av dem som har vært med omtrent fra starten.

Windmill har tatt posisjonen som ledende callsenter innenfor humanitær sektor, og deres bidrag er å takke Redningsselskapet støttespillere og frivillige for deres innsats.

Kenneth Østensen, Windmill

Kenneth Østensen

Vi synes det er hyggelig å bidra, og hvert år på GivingTuesday setter vi deler av salgskorpset til å ringe rundt 800 frivillige og faste givere i Redningsselskapet for å takke for innsatsen, samt ønske dem en fin førjulstid.

Kenneth Østensen, Head of Business Operations, Windmill

Rydding i skuffer og skap

Maskineriet er også med og bidrar, og deres bidrag går til Kirkens Bymisjon. De oppfordrer alle ansatte til å rydde litt ekstra i skuffer og skap – de fleste av oss har noe som andre kan ha glede av, stort og smått.

Dette kjører de så ut til deres lokale Bymisjon, både i Arendal, Skien, Moss og Oslo.

Anne Mette Trontveit

På denne måten håper vi å bidra til litt bedre, varmere og lysere dager for de som trenger det mest.

Anne Mette Trontveit, Head Of Recruitment and Education, Maskineriet

Hvordan delta på GivingTuesday?

Alle som vil kan delta på GivingTuesday, enten det er privatpersoner som engasjerer seg for å gjøre noe godt for andre, eller bedrifter som engasjerer sine ansatte for et godt formål.

GivingTuesday har inspirert flere millioner mennesker til å gi, samarbeide og spre giverglede. Konseptet er enkelt; enten det er å få noen til å smile, hjelpe en nabo eller gi til noen som trenger det, så er vi alle med på å gjøre verden litt bedre.

Har du lyst til å vite mer om GivingTuesday kan du lese mer her.

Her kan du se en oversikt over alle landene som er med.