Tove-Fjellvang-Lie-fra-LinkedIn

Fordi du er verdifull

Ordet «verdi» kommer fra det latinske ordet valer;  å ha betydning for. Jobber du i en bedrift som har levende verdier? Hvor firmaets ansatte lever det de sier at de er?

Og hva betyr noe for deg personlig? Hva er viktigst for deg? Hva står du for? Lever du den du er?

Verdier er noe av det som danner grunnlaget for hvem du er. Verdiene er med på å påvirke hva du liker, tenker, drømmer om og hvordan du løser dine problemer. Slik blir dine verdier veivisere ved valg av handling. De kan være knyttet til en tilstand av tilfredshet, lykke og likhet, en handling som ærlighet eller rettferdighet eller en relasjon som omsorg, trygghet og respekt.

Første gangen jeg personlig jobbet med øvelsen rundt verdier og hvor mye jeg hedret disse eller levde i pakt med disse, tok det meg fra en følelse av kaos – til en følelse av at jeg jobbet med noe veldig viktig. Alt ble til tydeligere – gapene ble tydeligere. Årsakene til følt frustrasjon ble tydeligere. Jeg fikk en altoppslukende følelse av nærvær i oppgaven – en følelse av flyt – og jeg visste at jeg var på vei mot noe viktig.

Hva er bra for din eksistens? Hva gjør livet ditt rikere, sterkere og mer levende? Tydelighet og kunnskap om egne verdier forsterker din atferd og er med på å avgjøre hvor du skal og hva du vil.

Hva er dine viktigste verdier? Hva er det du ikke liker å leve på akkord med? Hva legger du i verdibegrepene du har valgt og hvorfor er det viktig for deg? Hvor sterkt lever du i pakt med verdiene dine akkurat nå? Hvordan kan du redusere gapene der du ikke lever i pakt?

Alt henger sammen. Lever du i utakt med dine verdier – oppleves en frustrasjon kan hende både på jobb, hjemme, personlig og i samfunnet du lever. Når du har kartlagt og kjenner dine viktigste verdier, står du stødigere og vil kunne forstå, fatte beslutninger og lede deg selv på en tryggere, mer verdig og verdifull måte enn tidligere.

 Med ønske om en både verdig og verdifull dag!

Tove

Kommentarer

Abonner
Varsle ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer