Mia Törnblom
Mia TörnblomBilde 1 av 1

Hei, Mia - hvordan er livet om dagen?

Mia Törnblom, sårbar og supersterk

Endelig skal vi få treffe vår favoritt-Mia igjen, etter lang tids reisenekt mellom Norge og Sverige. Forrige gang vi møttes var på Fag på fredag i 2020, og prisutdelingen for Kundeserviceprisen på Call Center-dagene 2019.

Hva har du gjort siden sist?

– Alt og ingenting, føles det som. Med pandemien endret alt seg. Jeg driver to forskjellige selskaper og alt vi gjør er for at folk skal møtes. Selvfølgelig var det en stor forandring, men wow, jeg er stolt over at vi lyktes så godt. Så hva har jeg gjort da? Jobbet digitalt de siste årene, gitt ut en bok som heter Sårbar og supersterk, startet en ny podcast med samme navn, og jeg har funnet mitt drømmehus i Spania. Og jeg har sett mange serier på Netflix.

Ny bok?

– Jeg ga ut boken Sårbar og supersterk akkurat da pandemien slo til, og nå fantaserer jeg om å skrive en roman mens jeg er i Spania. Inntil da hjelper jeg en venn med å skrive en bok om gode vaner, som også er veldig morsomt.

Jeg ser du er veldig aktiv på podcastfronten; har det tatt over for kurs og foredrag, eller er det i tillegg til alt annet?

– Jeg startet min første podcast for fire og et halvt år siden, så jeg vil ikke si erstatter. Heller at det utfyller kurs, foredrag og coaching. En podcast er mer som en samtale rundt bordet der lytterne sitter. Jeg elsker det faktum at du ikke er synlig, det blir en helt annen dybde i samtalene.

Fortell mer!

– Nettopp det at vi ikke er synlige gjør oss mer personlige med en gang. Jeg inviterer forskjellige mennesker, vanligvis venner, og spør dem om sårbarhet, selvledelse og om meningen med livet slik de ser det. Og så prøver jeg å blande humor og alvor slik at det føles meningsfylt, ikke som et kurs, men samtaler som berører.

Hva er det kundene dine etterspør nå?

– Hybride møter, selvledelse, teamutvikling og endringsledelse.

Mia Törnblom “in action” på Fag på fredag

Ser du noen tydelige endringer fra før koronaen?

– Ja, jeg føler at folk er mer åpne for å faktisk trene selvledelse, ikke bare å lytte og lese om det. Vi har blitt tvunget til å reflektere mer siden vi har tilbragt så mye tid hjemme. Det tror jeg mange som stresser mye har hatt stor nytte av. Jeg synes det er lettere å komme i dybden med en gang, og snakke om det som virkelig er viktig.

Hva er dine favorittemner å undervise i?

– Konflikthåndtering, teamutvikling og ledelse.

Hva gjør du når du skal koble av?

– Nyter god mat med familie og venner, leser og ser på tegneserier og filmer.

Vil du si litt om Spania?

– Jeg har bodd i Spania to ganger før, men det gikk ikke så bra. Jeg var rusavhengig da, så for meg er det fantastisk å oppleve Spania edru og til stede. Jeg elsker klimaet, det rolige tempoet, varmen og at det er avslappet. Naboene mine på den ene siden er et spansk par og på den andre er det et norsk par, og det passer meg perfekt. Sjelen min trives i solen og naturen.

Mia Törnblom i Spania, hennes andre hjem

Kan du fortelle meg en funfact om deg selv som kanskje ikke alle vet?

– Det er ganske vanskelig. Jeg har vært en offentlig person i over 20 år nå, så det meste har blitt sagt. Men det vil nok være at jeg er veldig lat og kjedelig, og at jeg ikke kan lage mat, men at jeg elsker å spise.

Hva er det aller beste rådet du vil gi Kundeservicenytts lesere nå som hjemmekontorets tid er forbi, eller i hvert fall er i ferd med å bli det?

– Vær tålmodig med deg selv, det kan ta litt tid å finne tilbake. Lytt til deg selv, hvilke behov har du, hva lengter du etter, hva hadde du gjort hvis du ikke hadde vært redd for noe. Hva ville du ha gjort hvis du hadde ubegrenset med penger og andre ressurser.

Jeg vil oppmuntre deg til å bli så godt kjent med deg selv at du lever det livet du vil, så mye som mulig. Vi har ett liv, det er her og nå.

Mia Törnblom

Til slutt. Hva tror du er det viktigste vi ansatte må tenke på når det gjelder å bidra til et godt arbeidsmiljø?

– Vi må lytte til hverandre, være tålmodige med hverandre, prøve å forstå hverandre og være rause. Alene kan vi være sterke, men sammen skaper vi magi.

Mia Törnblom

Svensk foredragsholder og suksessfull forfatter. Hun holder blant annet foredrag om selvledelse, teamutvikling, selvfølelse og selvtillit, mental trening, motivasjon, vanskelige samtaler og konflikthåndtering. Sammen med sin mann og 10 ansatte driver hun selskapet MT Lederskap, som jobber med leder- og medarbeiderutvikling, og talerformidlingen Talking Minds.

Over en million solgte bøker!

Boktitler:

 • Selvfølelse nå!
 • Mer selvfølelse!
 • Alt om selvfølelse
 • Hvor vanskelig kan det være
 • Så dumt!
 • En herlig bok
 • Det er ditt liv!
 • Du leder!
 • Du selger!
 • Ta plass med ansvar og generøsitet
 • Sårbar og supersterk

Om hennes siste bok, Sårbar og supersterk: Etter en rekke bestselgende bøker vender Mia Törnblom tilbake med sin sterkeste og mest personlige bok til nå. Ved å starte fra sitt eget liv, viser hun hvor mye styrke det tar å være sårbar, hvor viktig det er å sette grenser og forene seg med fortiden. Innsiktsfullt og tappert deler hun sine tanker og erfaringer om skammen vi tar på oss og den som andre legger på oss. Hun skriver om alt fra trening og kosthold til relasjoner, aldring, infertilitet og balanse i livet. Med humor og visdom viser Mia at du har makten over valgene dine, forholdene dine, helsen din og fremtiden din!