Bilde rød løper

Vigdis Austrheim gir tips etter ferien:

Rull ut den røde løperen og finn en god rytme

Den følelsen det er å gå på en rød løper, bli sett og verdsatt, bli varmt ønsket velkommen tilbake på kontoret, den unner vi alle, sier lederutvikler og eksperten på avstandsledelse, Vigdis Austrheim.

Sommeren nærmer seg slutten og vi håper du har fått ladet batteriene dine og hatt noen uker med gode opplevelser. Er du klar for at klokka igjen skal vekke deg, og at du skal røske deg ut av de lange, gode frokostene med familien?

Vigdis Austrheim har mange års erfaring som leder og teamutvikler, og oppfordrer ledere til å gjøre seg noen tanker før oppstart etter ferien. Så hva kan en organisasjon eller leder gjøre for å forberede seg til fullt kontor igjen? Her er noen tips:

  • Gi tid til teamet slik at de får vært sosiale sammen.
  • Snakk sammen om hva som er viktig, hvilken retning og mål skal vi jobbe mot, hva kreves av de ulike rollene.
  • Del hvilke erfaringer og behov hver enkelt har når vi nå er tilbake på jobb igjen.
  • Snakk sammen om hvordan vi best kan jobbe sammen fremover.

Vigdis Austrheim ønsker at alle skal få en varm velkomst når de kommer tilbake til kontoret.

Det er også mange som fikser opp kontorene disse dager. Det er et smart trekk. Vi må jobbe for å gjøre det attraktivt å komme inn på kontoret igjen.

Vigdis har ledet flere workshops hvor de har snakket om hvordan imøtekomme de som har jobbet hjemme lenge.

– Vi må nesten øve oss på å jobbe sammen igjen, finne en rytme og kjenne at vi får tatt vare på det som gir oss energi og en god mestringsopplevelse. Det har vært godt å sitte i trygge omgivelser hjemme for mange, så vær klar over at noen nesten kjenner på sommerfugler i magen når de nå skal tilbake.

Ny rytme og happy hour!

For, hvordan var det nå med pauser igjen inne på kontoret? Følger alle med i landskapet om jeg nå tar meg oftere pauser? Tiden hjemme kan ha bydd på både lange lunsjer og fraværende lunsjer. Mange har hatt ekstra lange arbeidsdager, og maten har blitt spist på pulten. Andre har hatt mindre press, og kunne styre dagene sine selv. De aller fleste ønsker fortsatt fleksibilitet.

Vigdis forteller om en måte å lage pustehull i hverdagen.

– Som leder er det lurt å skape rom til sosial og faglig tid for teamet. Vi er kanskje litt euforiske den første tiden når det åpner opp, og vi ønsker å være sosiale med kolleger igjen. Den rausheten bør ledere ha. Deretter kan det være hensiktsmessig å finne en ny og god rytme.

– Men hvordan gjør vi dette hvis de fleste kommer til å ha hjemmekontor noen dager i uken?

– Etabler gjerne en fast dag hvor alle er på kontoret. Og definer gjerne halve den dagen som møtefri slik at alle kan treffes.

– Sørg for felles lunsj og start gjerne med en felles kaffekopp.

– Etabler noen fora på tvers av avdelinger.

– Et av mine faste fora i mange lederjobber har vært «Happy Hour» hver torsdag, kl. 14-15. Det er en delingsarena hvor det skal være gøy å delta. Hvor vi deler av suksess og feil, og vi feirer. Og så er det lett å være sosial etterpå for de som ønsker det.

Så hvis vi skal oppsummere det hele?

– Det viktige er at de som kommer på kontoret føler at det gir energi og er verdt reisen inn. Det som skaper effektivitet er energi, trivsel og god flyt. Ta med deg det som har vært bra under koronaen inn i den nye hverdagen. Enten det er ukentlige 1:1 samtaler, sosiale eller faglige treff, digitalt eller på jobb. Og bruk enhver anledning til å forsterke følelsen av å bli verdsatt, sett og ønsket velkommen, en følelse av å gå over den røde løperen inn på jobben, avslutter Vigdis.