Kroppsspråkekspert Daneel Foyer
Kroppsspråkekspert Daneel Foyer

Daneel Foyer, ekspert på Psykologi og kroppsspråk:

Visste du at kroppsspråket ditt avslører deg?

KROPPSSPRÅK-EKSPERT: Daneel Foyer er ekspert på Psykologi og kroppsspråk

Tror du at du klarer å skjule ditt indre deg? Det klarer du neppe. Se hvordan kroppsspråket ditt avslører deg

– Hvordan du har det, lekker ut i form av små bevegelser og ansiktsuttrykk. Enkelte tror de kan skjule følelser, men det kan de ikke. De kommer til overflaten, nærmest på autopilot og uten at vi selv merker det. Hvis du prøver å kontrollere kroppsspråket ditt, virker du falsk.

Det sier Daneel Foyer – kroppsspråk-instruktør og trener. I sine kurs viser han deg blant annet hvordan ditt kroppsspråk avslører om du lyver eller ikke.

– Vi kan si en ting med ord, men noe helt annet med kroppsspråket. Vi er rett og slett ikke oppmerksomme på hva vi tenker, ser og gjør. Men når noe blir svært ubehagelig, merker vi hva vi føler. Dessverre tolker vi kroppsspråk feil hele tiden. Du må kjenne signalene for å fange opp sannheten, sier Foyer.

Ubevisste handlinger avslører deg

Han viser blant annet til at vi klør oss i bakhodet, når vi blir stresset, nervøse eller noe er ubehagelig for oss.

– Som barn fikk vi trøst av våre foreldre ved å bli strøket på hodet. Når vi opplever usikkerhet, gjør vi det samme med oss selv. Det er kommunikasjon fra det ubevisste som styrer oss i riktig retning.

Lær deg å takle følelsene

Foyer anbefaler at du lærer deg å kjenne på dine egne følelser, slik at du i større grad klarer å styre dem.

– Vi kan tenke på en skala fra 0 til 10, hvor vi på 0 føler ingenting og på 10 har en intens og sterk følelse. Hvis du for eksempel blir sint, men ikke merker det før du er opp mot 5 og 6, vil kanskje følelsene komme ut av kontroll. Klarer du å håndtere det allerede på 2-3, vil du takle sinnet langt bedre.