Corinne Hilde Fjellås
Corinne Hilde Fjellås

Velkommen til Call Center-dagene 2.0

Corinne Hilde Fjellås har jobbet i Confex siden 2000 og er hovedansvarlig for Call Center-dagene. Da det ble klart at Call Center-dagene 2020 måtte avlyses på grunn av koronakrisen, ble hun sjefredaktør for nysatsingen Kundeservicenytt, et nettsted hun mener skal bli kundeservicebransjens nye møtested.

– Jeg skjønner kjempegodt at folk synes det er leit at Call Center-dagene er avlyst, det gjør jeg også. Samtidig så er det bare slik det er, og jeg tenker at du har to valg i en slik situasjon: Du kan enten sørge over det som skulle ha vært, eller omfavne det som likevel kommer. For oss i Confex er det første ikke et alternativ.

Endringer byr også på muligheter

– Vi har jo vært gjennom kriser før, både finanskrisen og oljekrisen var veldig krevende for oss og resten av næringslivet, men ikke noe av dette var i nærheten av koronakrisen, forteller Corinne og utdyper: – Dette viruset har snudd opp ned på hele arbeidslivet i løpet av et halvt år og tvunget frem endringer i en skala vi aldri har sett før.

Du trenger ikke være rakettforsker for å se at koronaviruset har hatt en stor og negativ påvirkning på kurs- og konferansebransjen. Men for Corinne og resten av Confex har det vært viktig å se etter muligheter og tenke innovativt.

– Vi mennesker er jo ikke så glad i plutselige endringer. Undersøkelser har da også vist at folk faktisk foretrekker å ha det verre enn de behøver, fremfor å måtte endre seg. Da tenker jeg at det er viktig å huske at endringer også betyr muligheter.

Call Center-dagene på nett

Den korte forklaringen er at Kundeservicenytt blir en erstatter for Call Center-dagene, på nettet. Den litt lengre forklaringen er at det er en helt ny tjeneste for kundeservicebransjen som tar mål av seg å bli hele bransjens møteplass.

– Til å begynne med vil du finne et utvalg av ulike foredrag som var tenkt til Call Center-dagene 2020. Disse blir spilt inn i et profesjonelt studio og blir lagt ut utover høsten og våren, slik at du kan nyte dem i ro og mak når det passer deg. I kombinasjon med artikler og annet fagstoff tror og håper vi at medlemmene vil se verdien av en digital møteplass for kundeservicebransjen, forteller Corinne og understreker at det slett ikke er vanskelig å bli medlem.

– I utgangspunktet er dette ment å være et plaster på såret for alle de som ikke kan komme på Call Center-dagene i år, så du må være innlogget for å få fullt utbytte. Når det er sagt, så kan jeg si at det ikke kommer til å være verken vanskelig eller dyrt å bli medlem. Vi vil jo at så mange som mulig skal dra nytte av tjenesten slik at den er med på å drive hele fagfeltet fremover. Er du påmeldt på Call Center-dagene fra før, vil du automatisk motta en innlogging. Hvis ikke, er det bare ta kontakt med oss, så blir vi nok enige om en pris og en modell som passer for deg.

Innspill mottas med takk

Dialog med både utøvere og leverandører i bransjen er viktig for at Kundeservicenytt skal bli en suksess, og Corinne inviterer alle til å delta med ideer og forslag.

– Vi har mange ideer om hva vi vil at Kundeservicenytt skal bli, og nå til å begynne med er faktisk det vanskeligste å begrense seg. For eksempel ønsker vi å opprette forumer der folk kan utveksle blant annet erfaringer og tips, podkaster, onlinekurs og intervjuer med kjente bransjefolk. Alle forslag mottas med takk. Kanskje kommer vi til å arrangere samlinger igjen også, men det viktigste akkurat nå er å benytte denne muligheten til å tenke nytt og innovativt. Målet er jo at når vi en dag kommer ut på andre siden, ikke trenger å tenke enten eller, men både og.